Een Custom Discord Bot

Een ICT ondersteuning en Software Development bedrijf.

Source: https://discord.com/branding

U hebt een eigen idee voor een geweldige Discord bot, maar nu moet hij gemaakt en gehost worden. Dit zijn geen simpele taken, gelukkig heb ik hier diensten voor. Ik maak in overleg met u de bot en zal hem voor u hosten. Gedurende dit proces houd ik rekening met uw eisen en wensen. Het gehele proces en het onderhoud erna wordt hieronder verder beschreven.


Stappenplan

  1. Consult.
  2. Ontwikkeling.
  3. Hosting.
  4. Onderhoud. (Optioneel)

1. Consult

Voordat ik uw geweldige bot kan maken, zal ik eerst moeten kijken wat u wilt en wat mogelijk is. Dit doe ik aan de hand van een gratis vrijblijvend consult. In dit consult vertelt u wat voor een soort bot u wilt. Daarna zal ik vragen stellen over uw bot. Zo kunnen we samen de eisen en wensen duidelijk op een rijtje zetten. Met deze informatie kan ik een schatting van de benodigde tijd maken en op deze manier een voorlopige offerte opstellen.

Als u tevreden bent met alles en u de offerte accepteert, kan ik aan de slag met het ontwikkelen van uw geweldige bot.

Kosten

Gratis

Belangrijk!

– Het consult is gratis en vrijblijvend.
– Aan de hand van het consult kan ik uw idee afwijzen. (De meest voorkomende reden: een te groot / te lang durend project.)


2. Ontwikkeling

Nu dat alles opgesteld is kan ik aan de slag met het ontwikkelen van de bot. Gedurende het ontwikkelen kan ik mogelijk nog extra vragen aan u stellen om zo de best mogelijke realisatie van uw bot te maken.

Gedurende het ontwikkelen zal ik u op de hoogte houden van de voortgang, dit zal ik doen aan de hand van een percentage (mocht u de elke stap willen weten, kunt u dit gerust aanvragen).

Mochten er extra uren nodig zijn zal ik u hier eerst over informeren voordat ik verder ga met het ontwikkelen, dit voorkomt onverwachte extra kosten.

Als het ontwikkelen is afgerond, zal ik u hier over informeren.

Kosten

25,41 / uur (incl. BTW)

Belangrijk!

– Als u gedurende het ontwikkelen extra eisen of wensen hebt, kunnen deze tot extra kosten leiden.
– De ontwikkelingsfase kan op elk moment gestopt worden, echter zullen de gespendeerde uren betaald moeten worden.
– De code van de bot is mijn eigendom. U kun dus niet de code opvragen. De reden hiervoor is om het doorverkopen van mijn geleverde werk te voorkomen.
– Ik verkoop de code niet door en de bot is alleen tot uw beschikking.


3. Hosting

Een Discord bot moet gehost worden en het liefst constant draaien. Hiervoor is een systeem nodig dat constant draait en internet verbinding heeft. Gelukkig bied ik dit aan.

Ik zal de bot voor u virtualiseren en op mijn server draaien. Op deze manier hoeft u zich nergens zorgen over te maken en kunt u de bot op elk moment gebruiken.

Kosten

€2,50 / maand (incl. BTW)

Belangrijk!

– Het hosten is een maandelijkse betaling.
– Ik kan niet garanderen dat de bot 24/7 draait, aangezien ik geen invloed heb op storingen bij mijn internet provider. Echter zullen dit soort problemen zeer tijdelijk zijn en zal ik u hierover informeren.
– U kunt het hosten op elk moment opzeggen. Mocht u het hosten opzeggen midden in een maand, moet u wel die maand nog betalen.


4. Onderhoud (Optioneel)

Afhankelijk van wat de bot doet, zal deze onderhoud nodig hebben. Dit betekent dat de code mogelijk aangepast moet worden. Hier zijn twee opties voor:

Optie 1

Wanneer uw bot onderhoud nodig heeft zal ik u hierover informeren. U krijgt dan de optie om mij de benodigde onderhoud te laten uitvoeren of om het te laten voor wat het is.

Natuurlijk zijn er ook steeds kleine veranderingen waar niet al te ingrijpend onderhoud voor geleverd moet worden. Dit soort onderhoud doe ik gratis voor u.

Kosten

25,41 / uur (incl. BTW)

Belangrijk!

– Onderhoud is een eenmalige betaling. (Dus u betaalt per onderhoudsbeurt voor de bestede uren.)
– Het onderhoud kan op elk moment gestopt worden, echter zullen de gespendeerde uren betaald moeten worden.
– Als u onderhoud afwijst, kan ik de werking van de bot niet garanderen.
– Niet al te ingrijpend onderhoud, wordt gratis voor u gedaan.

Optie 2

Een maandelijks tarief bovenop de hosting kosten. Dit betekent dat ik de bot voor al het benodigde onderhoud bijwerk. Op deze manier zult u nooit na te hoeven denken over onderhoud en is uw bot altijd up-to-date.

Kosten

€9,- / maand (incl. BTW)

Belangrijk!

– Het maandelijkse onderhoud tarief komt bovenop de hosting kosten.
– U kunt de maandelijkse onderhoudskosten op elk moment opzeggen, zonder dat dit invloed heeft op uw hosting. Mocht u het onderhoud opzeggen midden in een maand, moet u wel die maand nog betalen.